V četrtek, 6. 4. 2017, smo učence in njihove mentorje v okviru projekta Erasmus+ peljali na kuharske delavnice v Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Radenci. Tema našega projekta je namreč »Internationale Essentdecker auf Spurensuche«, in tako smo se skupaj podali na raziskovanje tipičnih slovenskih jedi. Učenci so s pomočjo dijakov srednje šole iz Radencev pripravili trihodni meni: penasto juho s čemažem, svinjsko ribico s prekmurskim nadevom, ajdove štruklje s proseno kašo in špinačo, na koncu pa so se posladkali z jogurtno strnjenko in s prekmursko gibanico. Seveda pa so najbolj uživali ob skupnem druženju in pokušanju okusnih jedi, ki so jih sami pripravili. Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci so nam na kratko predstavili svojo šolo in dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo, med drugim tudi v okviru mednarodnih projektov.
Za tuje učence in njihove mentorje je sledilo presenečenje, saj smo se vsi skupaj ustavili v Banovcih na turistični kmetiji Šalamun, kjer smo se posladkali ob pokušanju različnih vrst medu. Dan smo zaključili športno, saj je treba pridobljene kalorije tudi nekje pokuriti. Učenci so se družili ob športu in se zelo zabavali.
Zapisala: Katja Nemec
Foto: Karla Ramšak, Damijan Šumak